Wat mocht er veel gezien, gevoeld en getransformeerd worden, op de 10e ZELFZORG RETRAITE die onlangs plaatsvond! Ik kan er een hele lap tekst over schrijven. Maar ervaringen, direct van deelnemers zelf, geven natuurlijk het zuiverste beeld:
 
‘Ik heb de zelfzorgretraite als een groot cadeau voor mezelf ervaren! De begeleiding van Tineke was zeer professioneel en warm, je voelt je meteen op je gemak en alles mag er zijn. Ook het vegan eten iedere dag was tong strelend en zeer verrassend. Je wordt compleet in de watten gelegd en kunt helemaal tot rust komen en tot jezelf. Het programma is zeer divers, biodanza, yoga, stilte wandeling, mindfulness, schrijf sessies. De locatie is ook zeer mooi en het ligt direct aan een prachtig natuurgebied. Ik kijk terug op een prachtige ervaring, die hopelijk veel mensen mogen mee maken’.
Pascalle
 
‘Het weekend heeft mij goed gedaan. Even uit de waan van alle dag en in een heerlijke bubbel zorgen voor jezelf. Genieten van het niets hoeven maar ook zeker zeer interessante sessies waar je met jezelf aan de slag gaat. Heel mooi’.
Petra
 
‘Ik heb het programma als heel compleet en zorgvuldig ervaren. De begeleiding was zorgvuldig , liefdevol en aandachtig. Absolute aanrader!’
Monique
 
‘Een cadeau aan mezelf, rust, ruimte, prachtige plek, verbondenheid, waanzinnig eten, ONT-moeten. Tineke is heel compassievol en invoelend, professioneel en ook zeer toegankelijk. Het programma was gevarieerd en soms verrassend’.
Ans
 
Denk je: dat wil ik ook?
We hebben NIEUWE DATA: 18-22 februari 2022 en 22-25 april 2022!
Op dezelfde prachtige locatie.
Je kunt je nu opgeven. Alle info vind je hier
Bel gerust als je wilt overleggen: 0622275601.

Het is even stil geweest in dit blog, maar dat betekent niet dat we stil gezeten hebben!

 Integendeel! Want er is er veel gebeurd. Zowel bij Maartje als Tineke apart, maar ook samen! Wat een moois hebben we mogen ontwikkelen en ervaren. En het gaat maar door, de creativiteit en inspiratie stroomt. In dit blog praten we je een beetje bij 😊.

In juli vond onze 9e zelfzorg zomer retraite plaats. Hoe mooi om tijdens de lange dagen de natuur nog meer te betrekken: ’s ochtends vroeg yoga buiten in de optrekkende mist, dineren met een wijntje op het terras bij zonsondergang, ‘s middags wandelen in het aangrenzende natuurgebed,  mijmeren tegen een boom, languit lezen in een luie stoel terwijl de paarden naast je hinniken, samen dansen op het grote grasveld……

Wat hebben we genoten! De foto’s geven een sfeerbeeld van de warme, voedende dagen vol zelfzorg.

 

Hieronder enkele reacties van de deelnemers:

De retraite was voor mij een liefdevol warm bad. Door de professionele en respectvolle begeleiding heb ik inzichten gekregen en stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke groei en ben ik een patroon aan het afsluiten dat me niet langer dient. Een hele waardevolle retraite in een paar heerlijke dagen vol zorg en aandacht!

Katrien

 Wat een inspirerend maar ook heftig weekend heb ik mogen beleven en mogen delen met zo’n lieve vrouwen om me heen.
Het heeft emotioneel heel veel met mij gedaan, mij nieuwe inzichten gegeven, weer diep bij mezelf gekomen. Ik ben in mijn leven door diepe dalen gegaan maar soms is dat nodig om daarna nieuwe inzichten te krijgen en andere keuzes te gaan maken. En vooral ook zachter zijn voor jezelf. En niet te vergeten de gezelligheid en de lol die we samen gehad hebben want dat ook dat heeft me heel goed gedaan. Nogmaals bedankt Tineke en Maartje voor dit geweldige weekend.

Truus Z

Voor mij was het weekend een bezinningsweekend: hoe wilde ik verder met mijn werk. Ik kwam mijn beperkingen, pijn, verdriet en onmacht tegen en heb ze beleefd. Dit heeft me enorm goed gedaan en veel opgeruimd. Mijn werk gaat me nu zelfs goed af. Ik voel dat er nu veel meer ruimte  en helderheid is en dit voelt erg fijn!

Ook de yoga, klankschaal avond en chakramassage waren super!

Truus V

Het was de behoorlijke financiële investering meer dan waard:

Het gevarieerde, flexibele programma, deskundige begeleiding, heerlijke ochtend yoga lessen, het lekkere eten, de verrassende klanksessie, de veilige sfeer die snel ontstond, de ruimte die iedereen kreeg om te delen, voldoende vrije tijd naast de soms pittige sessies, de mooie, luxe locatie en de prachtige omgeving.

Martina

Daarnaast heeft Tineke in augustus een prachtige workshop mogen geven over 'de kunst van mindful communiceren' tijdens een meerdaagse groepsgathering over waarachtig leren liefhebben (www.hierosgamos.nl). Aangezien deelnemers aan de zelfzorg retraite regelmatig aangeven ook graag praktisch te willen oefenen met opgedane inzichten, volgt in het najaar een los te volgen dagworkshop over dit thema.
 
Maartje is het afgelopen half jaar aan de slag gegaan met een coach en heeft een nieuw aanbod opgezet. Ze organiseert, naast de zelfzorg retreats, nu ook meerdere "Be Authentically You" en "Moeder Dochter" retreats per jaar, waarbij authentiek jezelf zijn centraal staat. Samen, vanuit verbinding, de diepgang opzoeken. I love it! Ben je nieuwsgierig? Leuk als je een kijkje op de website neemt!

De locatie van het laatste zelfzorg retraite; de oude Broederij in Afferden, bevalt ons zo goed, dat we er nog 3 retraite weekenden geboekt hebben:

  • 26-29 november 2021
  • 18-21 februari 2022
  • 22-25 april 2022

Je kunt je nu al aanmelden of anderen erop attenderen als je een van onze 51 eerdere deelnemers bent 😊.

 

"EVEN OP DE REM, stilstaan bij jezelf en met een nieuwe blik naar jezelf kijken. Ik heb gemerkt hoe waardevol het is om goed voor mijzelf te zorgen. Ook heb ik handvatten gekregen om in het dagelijkse leven op momenten een stapje terug te doen. De zelfzorg retraite is een aanrader voor vrouwen die echt willen kijken naar zichzelf”.

Marlies

"Het was heerlijk mindful ontspannen, samen met andere vrouwen , onder bezielde begeleiding!”

Marlie

“Ik heb zó genoten van het zelfzorg weekend! Het gevarieerde programma, de extraatjes er om heen, het niks ‘moeten’, het zálige en super gezonde eten, de luxe locatie, waardoor ik me lekker kon ontspannen. Alles in het teken van bewustwording! Ik eet nu plantaardig en voel me er beter door. Allerlei inzichten ben ik meteen gaan toepassen in de praktijk, zoals meer rust nemen. Ook op mijn werk als begeleidster in de gehandicaptenzorg. Meteen resultaat! Problemen los ik nu op zoals het bij míj past, zoals met clownen. Ik heb daardoor veel meer contact met de bewoners. En Tineke is een echte vakvrouw: duidelijk, lief en aandacht voor iedereen. Bedankt voor het ontspannende weekend!"

Liefs, Sriti

 "Heel fijn, ontspannen, bijzonder, dit weekend! Ik waardeerde o.a.de ruimte om, binnen het goed opgebouwde en afwisselende programma, eigen keuzes te maken. Zo ging ik een keer hardlopen in plaats van in stilte wandelen. De yoga lessen waren heel fijn. Maartje past ze ook aan aan wie er meedoet. De reiki sessie erg vond ik echt bijzonder. En Tineke leidt het geheel op een prettige manier: alles mag gebeuren maar ze blijft in charge van het programma. Ze staat open voor dat wat is en blijft krachtig bij zichzelf, dat bewonder ik in haar. Ze heeft veel kennis van zaken, is intuïtief en betrokken”.

“Ik vond het een geweldig weekend, waarin ik ook echt aan mezelf heb gewerkt waar ik nog elke dag mee bezig ben. Een prachtige locatie, de natuur en de luxe gebouwen. De dagindeling was ook goed, alles easy. Tineke is een super goede leider, organisator en een geweldige vrouw. De yoga ‘s morgens van Maartje vond ik heerlijk, beweging of sport past ook bij mij.En het plantaardig eten was een openbaring. Geweldig Maartje wat heb jij een kwaliteiten. Ik hoop jullie nog vaak te ontmoeten!”

Jozé

"Wat een heerlijkheid om ECHT alle “basale zorg”(boodschappen, koken, schoonmaken, dagindeling) uit handen te kunnen geven. Je wordt meegenomen zover je zelf wilt, kan uitrusten en genieten van een heerlijk verblijf, zalig eten, goede bedden in een knusse kamer. In de mijmeringen tussendoor  en meegegeven vragen en ontdekkingen in de sessies voel ik ruimte voor zorg voor mijzelf op een dieper niveau. Tineke en Maartje voeren hoge kwaliteit in alles door. Verwennerij met toegevoegde levenswaarde."

Vera

Een greep uit de reacties van de 8 deelnemers aan de ZELFZORG RETRAITE onlangs (19-22 maart)

Denk je: dat wil ik ook?

Je kunt je nu aanmelden voor de volgende zelfzorg zomer retraite, 9-12 juli!

Op dezelfde, prachtige locatie ‘de Oude Broederij' in Afferden, omringd met royale tuinen en gezellige zitjes, vol privacy. Inclusief een infra rood  sauna en kampvuur!!

 

 

Het valt niet mee om mild te blijven, nu de wereld om ons heen snel verandert en we ons steeds opnieuw, moeten verhouden tot wat  is. Mogelijk maak je je zorgen en voel je je bij tijd en wijlen boos, angstig of verdrietig. Of ervaar je onmacht en mis je soms grond onder je voeten. Ook kan het zijn dat  piekergedachten veel ruimte innemen en herken je een patroon  van  terugtrekken, je isoleren en niet meer 'meedoen'. 

Hoe dan ook: polarisatie ligt op de loer. De neiging om elkaar te overtuigen van diverse waarheden. En hoe machtelozer we ons voelen, hoe minder we kunnen beschikken over onze eigen innerlijke wijsheid en kompas. Want ons bewustzijn vernauwt bij heftige emoties en een tunnelvisie ligt op de loer. 
We kunnen dan niet meer goed voelen wat we wérkelijk nodig hebben. Waar heb je op zo'n moment eigenlijk behoefte aan? Geruststelling, duidelijkheid, toekomstperspectief, gezien of gehoord worden, erkenning, troost, verbinding? Of iets anders?
 
De onvervulde behoefte die maakt dat je je onprettig of uit balans voelt, kun je meestal pas goed voelen als je stil wordt. Als je stopt met doen en luistert .Niet naar een ander, maar naar jezelf, naar hetgeen in jou gehoord en gevoeld wil worden. Luisteren naar de noden van de enige persoon in je leven op wie je echt invloed hebt; jij zelf dus. En daar zorg voor dragen. Liefdevol, vriendelijk en met mildheid. Heel veel mildheid. 
Zodat je hart weer opent en je kunt zorgen voor jezelf. Voor je eigen  kwetsbaarheid als mens.
 
Eem mildheidsmeditatie kan hierbij steunend zijn (zie elders op deze site). Of het aandachtig lezen van inzicht gevende teksten, zoals deze:
 
Wees mild
 
Wees mild voor jezelf in deze dagen.
Soms brengen onderstromen
 verwardheid in ons hart. 
 
We hebben het niet door 
en gaan vlug verder,
maar vragen ons af waarom 
we moe zijn, of boos, of kribbig.
 
Ga gerust zitten
bij je wijze grootmoeder,
en laat jezelf
weer een klein kind zijn in haar armen,
en laat komen wat maar komt.
 
En wanneer het kleine kind 
is uitgehuild,
zet het voorzichtig weer op de voeten
en zend het zachtjes terug de wereld in.
 
En zit, zoals alleen grootmoeders dat kunnen ,
bedaard en geaard,
wijs, met glinsterende ogen,
te midden van het wel en wee
van deze waanzinnige wereld.
 
'Be gentle', Rachel Holstead
 
Tot slot: Gisteravond keek in de film Mahatma Ghandi, (nu op netflix te zien). Ik was tot tranen geroerd, hoe deze man zijn waarheid leefde: geweldloos, moedig, trouw aan zichzelf en zijn missie, gepassioneerd, liefdevol, vergevingsgezind en mild. 
Een echte aanrader, juist in deze tijd van  transformatie. 
 
Hartegroet,
Tineke