ZELFZORG RETREAT

De zelfzorg retreat is voor alle vrouwen die (weer) in hun eigen kracht willen staan, die genoeg hebben van het gevoel zichzelf steeds voorbij te rennen, die meer willen genieten, die vriendelijker naar zichzelf willen zijn. Voor vrouwen die verlangen naar meer lichtheid, tevredenheid, innerlijke rust en plezier. Voor vrouwen die voelen dat het leven mooier mag worden en die klaar zijn om dit avontuur aan te gaan!

DAT KLINKT ALS IK!
HERKEN JIJ DIT?
 • Je hebt een druk leven.
 • Je rent jezelf regelmatig voorbij.
 • Je bent een kei in het zorgen voor anderen, maar vergeet om goed voor jezelf te zorgen.
 • Je bent kritisch en streng naar jezelf.
 • Je mist ruimte om echt stil te staan bij thema’s die spelen in je leven.
 • Je vindt het moeilijk om keuzes te maken.
 • Je bent jezelf een beetje kwijt geraakt.

Je voelt dat je dit niet meer zo wilt. Je wil het graag anders, maar je weet niet goed hoe je dat kunt bereiken. Je vindt het spannend om jouw vertrouwde patronen los te laten. Je zou graag liever voor jezelf willen zijn en willen leren om beter voor jezelf te zorgen. Dan ben je bij ons op de juiste plek!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN ORIËNTEREND GESPREK AAN
WIL JIJ
 • vaardigheden ontwikkelen die je in kunt zetten in lastige situaties?
 • meer vriendelijkheid en mildheid voor je eigen binnenwereld?
 • je blij, levendig en verbonden voelen?
 • voluit leven en werken vanuit jouw kwaliteiten, kernwaarden en passie?
 • balans tussen je hoofd, hart en buik?
 • het beste van jezelf geven, zonder je best te doen?
 • met energie en vol vertrouwen door het leven gaan?
 • je goed voelen, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van je omgeving?

 

LATEN WE DAN SAMEN OP ONTDEKKINGSREIS GAAN!

VOEL JIJ NU EEN 'JA'?

Je hebt behoefte om even op de ‘stop’ knop te drukken. Omdat je (te) hard hebt gewerkt en veel hebt gegeven. Uit balans bent of dreigt te raken. Of jezelf enigszins bent kwijtgeraakt. Ook kan het zijn dat je voor essentiële keuzes staat, verlies te verwerken hebt of er specifieke gevoelens zijn, die ruimte vragen. Of dat je de behoefte voelt je opnieuw te verbinden met je verlangens; wie ben ik nú? Waar doe ik het allemaal voor? Welke kant wil ik op? Wat houdt me tegen?

Tijdens de zelfzorg retreat ga je, samen met een groep mooie vrouwen, op reis naar jezelf. Je gaat opnieuw leren wat JIJ nodig hebt, waar JIJ blij van wordt, wat zelfzorg voor JOU inhoudt. We maken gebruik van de power van een groep gelijkgestemden, waarbij er voldoende ruimte is voor ieders persoonlijke proces. We creëren een plek, waarin je helemaal jezelf mag zijn. Je hoeft je niet mooier, knapper, slimmer voor te doen; jij bent precies goed zoals je bent! Samen gaan we op zoek naar de krachtige vrouw in jou en we geven je praktische tools om daadwerkelijk daar te komen waar jij diep van binnen wil zijn.

ZIJ GINGEN JE VOOR
WAT IS DE RETREAT WEL EN WAT IS HET NIET?

De zelfzorg retreat is niet enkel een yoga, meditatie of stilte retreat. Ook geen pure welness; heb je slechts behoefte aan ontspanning, verwend worden, niets doen en uitrusten? Dan is dit retreat niet wat je zoekt.

Wil je graag voor anderen zorgen en corvee taken uitvoeren om praktisch bezig te blijven? Of zoek je een grote groep, waarin je anoniem kunt verdwijnen? Ook dan is deze retreat niet geschikt.

Wanneer wel?

Als je duidelijk een verlangen voelt de relatie met jezelf eerlijk te onderzoeken. Want alleen JIJ weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen! Waar leef je jouw waarden en waar laat je jezelf in de steek? Wat maakte je eerder gelukkig en ben je je gaandeweg verloren? Wat speelt er nu, waar zit je struggle, je zoeken, het niet weten, je onmacht of verdriet? Waar verlang je dieps van binnen naar?

Je bent bereid de relatie met jezelf via verschillende ingangen te verkennen en zo de verbinding met jezelf te herstellen. Het vraagt soms ook moed om af te dalen in jezelf; te kijken naar wat er werkelijk is. Ook als het pijnlijk, verdrietig of confronterend is. Je onderzoekt de ruimte om jezelf toe te staan te ervaren wat er is, precies zoals het is, in plaats van jezelf af te leiden. Binnen een veilige groep met deskundige begeleiding.

Het kan ook zijn dat je zoekt hoe je eigen regie en leiderschap kunt houden in de snel veranderende maatschappij. De actualiteit daagt ons uit tot vragen als 'wil ik leven vanuit angst of vertrouwen?' 'Wat is wijs om nu concreet te doen?' 'Hoe kan ik zowel stevig in mezelf staan en tegelijk mijn hart open houden?'

Of je staat voor persoonlijke keuzes, dilemma’s, uitdagingen in werk, relaties, omgang met familie, gezondheid etc.

Je bent van harte welkom en wij kunnen niet wachten jou te ontmoeten!

LIJKT HET JOU OOK LEUK OM ONS TE ONTMOETEN?
WAT BIEDEN WIJ?

We vinden het heel belangrijk dat jij jouw aandacht volledig kunt richten op jezelf en je eigen proces. Daarom ontzorgen wij je volledig, in een warme, ondersteunende, comfortabele omgeving.

Wij werken met een krachtige combinatie van verschillende methoden en werkvormen, met een gerichte opbouw. We gaan mediteren, bewegen, doen schrijfoefingen; zowel binnen in de trainingsruimte als buiten in de natuur. Je leert hoe stress in je lichaam werkt en je oefent meteen praktisch hoe die te reduceren. Je krijgt zicht op jouw patronen en niet helpende overtuigingen én ontvangt concrete tools hoe je die om kunt buigen. Je onderzoekt de relatie met jezelf en oefent hoe je liefdevoller en vriendelijker naar jezelf kunt worden. Er zijn periodes die we in stilte doorbrengen, maar we gaan ook samen het gesprek aan.

Daarnaast is er voldoende tijd om te ontspannen, relaxen en uit te rusten. Je kunt prachtig wandelen in de directe omgeving, een boek lezen bij de open haard, lekker lang in bad gaan of je laten masseren. Behoefte aan een middagdutje? Vooral doen!

Uit ervaring weten we dat het vier dagen zullen zijn van mooie ontmoetingen, waardevolle inzichten, herkenning en sisterhood. Waar ruimte is om te lachen, huilen, ontspannen, proosten en troosten.

IK BEN BENIEUWD NAAR DE REST VAN HET PROGRAMMA